Facebook
top-uptime

Rediger billeder online

Læs om de bedste værktøjer på nettet – både de gratis og de, som du skal betalte for.

Billedredigering eller billedbehandling er, når du bruger et program som Photoshop eller Canva til at ændre på dit billede, så det får det udtryk, som du gerne vil have. Med billedredigering har du mulighed for at ændre på farver, størrelser, kontraster, tilføje nye elementer eller sammensætte et eller flere billeder for at danne et bestemt grafisk udtryk eller ramme en særlig stil.

Billedredigering

Da video og gifs indtager en stadigt større markedsandel på sociale medier og på blogs, er det også værd at overveje, om det er den vej, du skal kigge fremadrettet. Cinemagraphs er eksempelvis et billedformat, der bruger elementer fra video til at gøre et stilbillede levende. Det kræver ikke det store setup – blot en god tripod og et kamera eller en smartphone.

Læs vores blogindlæg om god grafisk kommunikation for tips og idéer

De bedste billedredigeringsprogrammer 2019

Gratis

Canva

Canva er et cloudbaseret redigeringsprogram, der gør sig rigtig godt til basicbrugeren. Programmet er intuitivt og brugervenligt hele vejen igennem. Med Canva kan du arbejde ud fra templates til sociale medier, kampagner og meget mere. Du kan stort set finde en template til alt herinde. Canva er gratis – så længe du kun benytter deres gratis templates og billeder.

GIMP

GIMP er overset af mange, men er et fantastisk gratis værktøj til f.eks. sort/hvid billedredigering. På deres hjemmeside tilbyder de en række tutorials med fokus på, hvordan du bruger deres software til at ramme præcist den sort/hvid effekt, som du sigter efter.
GIMP er nemt at arbejde i. Men skal du bruge mere end sort/hvid billeder, vil vi anbefale, at du vælger et af de andre.

Pixlr

Pixlr er et gratis onlineprogram til billedbehandling, som er let at bruge, når du skal beskære og optimere dine billeder til web.
Det er perfekt til små marketingsafdelinger med et begrænset budget, da du her kan gøre stort set alt det, du vil få behov for.

Betalte

Adobe Photoshop

Photoshop er et program, som du ikke kommer udenom, når det drejer sig om billedredigering. Det kan alt til den kræsne professionelle bruger, der ikke stiller sig tilfreds med mindre. 

Affinity Photo

Mange mener Affinity er det tætteste vi kommer på en konkurrent til Photoshop. Programmet slår sig på hurtighed, uendelig redos og færre crashes. Affinity Photo er et billigere alternativ til Photoshop og fungerer overraskende godt.

Sketch

Sketch er en vektorgrafik app, hvilket gør, at du ikke kan bruge den til det samme som Photoshop. Men app´en er stadigvæk et godt alternativ, hvis du skal arbejde med store grafikker frem for enkelte billeder.

Har du husket at tjekke din hjemmesides hastighed?

I så fald er det step one. En langsom hjemmeside vil ikke leve op til dagens krav og standarder, og en stor del af det, der gør en hjemmeside langsom i dag, er netop billeder og tung grafik. Sørg derfor for at optimere dine billeder inden du lægger dem online. Altid.

tinypng.com er et godt værktøj til lige nøjagtig det. Du kan smide op til 20 billeder op ad gangen (maks. størrelse pr. billede er 5mb), og herefter downloade dem, når de er blevet komprimeret.
Photoshop har også sine egne komprimeringsmuligheder som "save to web", hvilket er the way to go, hvis du altså bruger Photoshop.

Det er vigtigt at reducere billedstørrelsen og dermed datamængden inden du uploader fotos og grafik til din hjemmeside. Ellers bliver din hjemmeside alt for tung og langsom for dine besøgende – især på smartphones. Husk, at du aldrig bør uploade billeder direkte fra dit kamera til din hjemmeside uden først at optimere til web.

Har du brug for hjælp med den grafiske kommunikation? Læs mere om, hvad vi tilbyder her

 

Website © UptimeFjernsupport Åbn fjernsupport