Facebook
top-uptime

Tilbage til listen

1. marts 2018 | af Melanie Birch

Grafisk god kommunikation

Er der en rød tråd i din markedsføring?

Den røde tråd betyder, at du har en gennemgående og professionel stil i din grafiske kommunikation. Her menes virksomhedens logo, farvevalg, billedmateriale m.m., som skal være genkendelig på tværs af elementer. Den røde tråd skal altså trækkes gennem alle virksomhedens trykte medier, digitale platforme og sociale medier.

Optimer jeres arbejdsproces med en udførlig designguide.

En designguide er en samling af virksomhedens røde tråd. Guiden vil typisk vise, hvordan virksomhedens logo, farver og fonte må anvendes i diverse materialer. Det er en super god idé at skabe et “regel-sæt” for, hvorledes din virksomhed skal repræsenteres. Det kan f.eks. være en bestemt farve, forskellige størrelser og snit på skrifttyper, samt valg af stemning i billedmateriale. Det handler om, at virksomheden skal fremstå professionel og seriøs, og hvad udviser mere professionalisme og seriøsitet, end at vise at man som virksomhed, har styr på sit eget materiale? En god huskeregel er: “hvis du ikke bliver genkendt, vil du ikke blive husket”.

En designguide er en god investering.

En designguide kan indledningsvist være en lidt pebret investering, men se positivt på det – det er godt givet ud i længden. En designguide vil effektivisere blandt andet jeres marketingbureaus arbejdsproces idet ”skabelonen” allerede er skabt og den dybe tallerken ikke skal opfindes for hvert produkt der skal fremstilles.

Overvejer I at skabe eller opdatere virksomhedens grafiske røde tråd?

Branding og strategi hænger sammen. Designet skal afspejle både virksomhedens forretningsmål og kommunikationsstrategi. Det er derfor super vigtigt at revidere det strategiske fundament, og derved sikre holdbarheden af den grafiske identitet, der skal udarbejdes. Når strategien er på plads, kan du og dit marketingbureau sammen udvælge, hvilke elementer, der skal fremgå i virksomhedens nye grafiske identitet.

Gode spørgsmål:

  • Skal designet være moderne, eller skal det være mere tidløst, så det kan holde i længere tid?
  • Hvordan skabes sammenhængen mellem det digitale og det trykte, så I sikrer at helheden i den grafiske identitet bevares?
  • Hvordan vælges de rigtige skrifttyper, farver og former, som sikrer at den røde tråd bevares, og den grafiske identitet forankres i al virksomhedens kommunikation?


Spørgsmålene er mange. Men husk på, at det er jer som virksomhed, der dagligt skal se på resultatet og sælge jeres produkt. Det kan derfor være en stor hjælp for dig og din virksomhed, at søge hjælp hos en professionel. Mange bureauer lever og ånder for at skabe en grafisk identitet, der lever op til jeres ønsker og forventninger.Logo design

Et logo er det vigtigste signal. Det er virksomhedens ansigt udadtil. Logoet skal repræsentere virksomhedens værdier og mål – hurtigt og enkelt. Men hvordan kan det lade sig gøre? Et logo kan jo ikke vise alt hvad virksomheden står for.

Det er korrekt. Logoets opgave er ikke at give kunden et komplet og detaljeret svar på hvad virksomheden står for. Et logos formål er at barbere alt støj væk og kun vise den reneste værdi og kerne i virksomheden. Langt de fleste logoer består af virksomhedens navn og ét eller flere grafiske elementer der understøtter kerneværdien. Andre består kun af navnet eller en grafik.


Huskeregel: ”Jo tydeligere virksomhedens logo er, jo hurtigere forstår kunderne jer.”


Grafikken i logoet kan være det bærende eller det komplimenterende element. Det er her, at kreativiteten kommer i spil. Logoer kan have et hav af forskellige former og udtryk. Det hele afhænger af intentionen og budskabet.

Uptimes eget logo har en grafik formet som en polygon. Betydning: 3 afdelinger i ét hus. Samarbejde, harmoni og sparring på innovative løsninger.


Logo design Uptime


Et logo behøver ikke altid at have et grafisk element, for at blive godt. Tag f.eks. Googles logo der består af 6 bogstaver i 4 forskellige farver. De tilpasser og ændre løbende, men kerneværdien er den samme.


Google logo design


Der er ingen regler og grænser for et logo. Der er kun fantasi og erfaring at lægge sig op ad. Man siger, at et logo med kursiv skrifttype passer bedre til en frisørsalon end til en tømrer. Og ja, det kan der være noget om. Det handler om at have virksomhedens målgruppe i baghovedet, når logoet skal fremstilles.

For at gøre det kort, skal logoet:

  • Vise virksomhedens vigtigste kerneværdi
  • Være enkelt for let afkodning
  • Have virksomhedens kunder som målgruppe
  • Skabe genkendelighed

Bestiller I jeres nye logo hos et bureau, er det en god idé samtidig at bestille en færdig logopakke, hvori der indgår filer til brug på trykte og digitale medier.


Har du brug for sparring omkring dit logo? Kontakt dit grafiske bureau og få en snak med deres fagfolk, som kan give jer gode råd med på vejen.

Se alle blogindlæg

Ønsker du tilbud eller en snak?

Vi ringer dig gerne op, hvis du vil vide mere om vores ydelser og produkter.

Ja tak,  jeg vil gerne kontaktes 

 


Website © UptimeFjernsupport Åbn fjernsupport