Case | Machine Learning og data

GEA CowView

Kunden

GEA er en af ​​de største leverandører inden for fødevareforarbejdningsteknologi og har specialiseret sig i maskiner, anlæg, procesteknologi og komponenter. GEA Farm Technologies leverer bæredygtige løsninger til avancerede produktionsprocesser i landbruget. Uptime starter samarbejdet med GEA omkring CowView-projektet i 2008, som i korte træk handler om at overvåge hver enkelt ko i større malkekvægsbestande. 

Projektet

Effektivisering af mælkeproduktionen

Formålet med CowView er skånsom effektivisering af mælkeproduktion og en mærkbar tidsbesparelse for landmanden i hverdagen.

Alle data bliver opsamlet, analyseret og tolket. Herfra får landmanden en meget præcis adfærdsanalyse af den enkelte ko, som bl.a. afslører, hvornår den er i brunst og hvornår den rettidigt skal insemineres. Udover adfærdsanalyse, har landmanden et brugbart og effektivt overblik over køernes alder, daglige mælkeydelse, antal inseminationer, drægtighed, kælvninger, laktionscyklus, eventuelle sygdomme og tidligere dyrlægebehandlinger. Alt dette gennem hele malkekoens levetid.

Før CowView brugte landmændene langt flere timer om dagen på at finde de enkelte køer blandt besætningerne i de større staldanlæg. Udover produktionseffektivisering, betyder tidsbesparelsen øget dyrevelfærd for køerne. Med implementering af CowView, opdager landmanden blandt andet hurtigere sygdom og dårlig trivsel hos den enkelte ko, end det tidligere var muligt.

I Danmark er malkekvægsbestande generelt ikke store set i et internationalt perspektiv. I Tyskland er det almindeligt med 3.000 køer og i USA tæller de rask væk 10.000. Uptime har udviklet system, database, visualisering og dataintegration til CowView siden 2008 for den tyske koncerndivision GEA Farm Technologies, og er fortsat tilknyttet projektet.

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes