Data og maskinlæring

Omsætning af rå data til værdifuld indsigt

Rå data er ofte af lille værdi, hvis ikke man har muligheden for at lagre, transformere, analysere, sammenkøre og visualisere. For mange organisationer har dette indtil videre kunne klares af formålsspecifikke systemer og værktøjer som Excel.

Men med stigende behov for samkøring af data fra forskellige systemer, voksende datamængder og nye typer af data i form af tidsserier og begivenhedsregistreringer, bliver de traditionelle tilgange og værktøjer til databehandling i stigende grad udfordret.

Vi kan hjælpe med at omsætte jeres rå data til netop den information, som I søger, og vi hjælper jer helt i mål når data skal bringes i anvendelse og skabe værdi ift. en konkret case.

Hyldevarer er ganske sjældne

Vores erfaring er at der sjældent findes en hyldevare, som giver en organisation netop den data drevene indsigt, som kan transformere organisationen eller åbne et nyt marked. I virkeligheden ser man ofte en masse specialiserede systemer, som ikke er nemme at integrere, og hvor det fulde potentiale af datadrevet indsigt er svært at udløse.

Skræddersyede løsninger

At bringe jeres data i spil ser vi som en iterativ udviklingsproces, hvor vi hjælper hele vejen. Uptime er en softwareudviklingsvirksomhed og en partner for vores kunder. Vi kan levere den datadrevne løsning I søger, hurtigt og konkurrencedygtigt, da vi på forhånd har den tekniske infrastruktur, kompetencerne og erfaringen på plads. Læs bla. om vores IntelliStream platform som vi har stor succes med at benytte som grundlag for skræddersyede datadrevne løsninger.

Machine Learning

Machine learning en af de mest effektive værktøjer til at skabe indsigt i hidtil ubemærkede mønstre, forudsige tendenser og optimere processer, omsætning mm. Ofte kan machine learning integreres med organisationens produkter og services, for dermed at skabe en væsentlig værdiforøgelse.

Læs bl.a. om hvordan Uptime hjælper GEA med at benytte positionsdata for køer, til at lave en meget præcis adfærdsanalyse af den enkelte ko, som bl.a. afslører, hvornår den er i brunst og hvornår den rettidigt skal insemineres, eller om den er ved at udvikle eventuelle sygdomme.

Vi har erfaring med at benytte machine learning til alt fra persontællinger til overvågning af IT systemer, og vi kan tilbyde dig en skræddersyet løsning som tager udgangspunkt i netop dine behov. Læs mere om vores process samarbejdet med Uptime her.

IntelliStream

Uptimes IntelliStream platform er bygget op omkring open source komponenter og åbne standarder, og muliggør samkøring og analyse af store mængder forskelligartede data i realtid. Blandt andet benytter Helsingør Kommune IntelliStream og IoT til at skanne mobilsignaler og her få indsigt i byens trafikmønstre eller overblik over turisternes hjemlande.

Stream processing

I kernen af IntelliStream sidder en kraftfuld open-source stream processing engine kaldet Kafka, som gør det muligt at analysere og transformere målepunkter i realtid. IntelliStream kan levere simple transformationer, så data passer bedre ind i ens analyseværktøjer, eller komplette og avancerede analyser, som i sidste ende bare skal outputte “rød” eller “grøn” på et dashboard. Med IntelliStream får du data i det format, som du har brug for til at besvare de spørgsmål, som du søger svar på.

Data transport og pålidelighed

IntelliStream fungerer som et pålideligt transportlag mellem edge-enheder, cloud og vores kunders systemer. Alting foregår i realtid, og en indbygget buffer sikrer, at hvis f.eks. en database er midlertidigt utilgængelig, leveres data blot forsinket, når databasen er tilgængelig igen.

Storage

IntelliStream giver mulighed for at I selv kan opbevare jeres data, som alternativt også kan opbevares af Uptime. 

Dataadgang og udtræk

IntelliStream bruger åbne standarder og formater, så I har mulighed for at tilgå jeres data i realtid eller lave opslag i historiske data. F.eks via SQL, MQTT, REST, GraphQL mm. Adgangen kan integreres direkte i jeres eksisterende systemer og analyseværktøjer, eller vi kan give brugere adgang til analyserede data i skræddersyede dashboards.

Service og monitorering af systemer

En basis serviceaftale omfatter, at vi monitorerer og servicere de datakilder, som du har tilkoblet IntelliStream. Dette kan være opsatte IoT enheder såvel som andre datakilder, der er koblet ind i systemet. Basisaftalen inkluderer desuden, at vi reagerer på fejl inden for normal arbejdstid. Ønsker du en udvidet aftale (aften, weekender og helligdage), kan vi også udarbejde en serviceaftale baseret på dine behov og ønsker.

Grafik vindeltrappe

Vil du vide mere?

Kontakte os, så hjælper vi dig med at komme i gang med dit næste data- og machine learning projekt

Danni Schaffrath Salgschef

Danni Schaffrath

Danni Schaffrath

Salgschef
+45 63 60 20 10
danni@uptime.dk
Almir Lauridsen Mehanovic

Almir Lauridsen

Almir Lauridsen Mehanovic

Software engineer
+45 63 60 20 22
almir@uptime.dk
Lars Tanggaard Ohlsen Software developer

Lars Tanggaard Ohlsen

Lars Tanggaard Ohlsen

Software developer
+45 63 60 20 11
lars.ohlsen@uptime.dk
Troels Brødsgaard Software developer

Troels Brødsgaard

Troels Brødsgaard

Software developer
+45 63 60 20 15
troels@uptime.dk

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes