Digitalisering og IoT

Uptime er den førende partner

Digitalisering af manuelle forretningsgange har længe været kilden til store besparelser og effektiviseringer. Internet of Things (IoT) driver denne udvikling endnu længere. Teknologien kan i dag bruges til såvel automatisering af processer som til indsamling af data for beslutningstagere.

Uptime er den førende partner for jer, som ønsker at udnytte IoT innovativt for at komme i front på jeres område. Vi kan hjælpe med at integrere IoT som en naturlig del af jeres forretningsprocesser eller som en del af det produkt eller de services, I tilbyder jeres kunder.

Med afsæt i de førende open source teknologier, spænder vores IoT-platform, IntelliStream, fra edge-enheder, data storage, realtidsprocessering og datavisualisering til komplet monitorering og vedligehold af hele løsningen. Vi hjælper bl.a. GEA med skånsomt at optimere mælkeproduktionen ved præcist at monitorere positionen på hver enkelt ko i store kvægbestande. Vi benytter også den nyeste teknologi til at tælle antal besøgende i Helsingør kommunes biblioteker og kulturinstitutioner, og vi hjælper DTU med at samkører tusindvis af sensormålinger i realtid i EnergyData.dk.

IoT – det kan vi hjælpe med

Edge

Edge enheder er byggestenen i IoT, og de muliggør integrationen af den virkelige verden med den digitale. De kan være alt fra små batteridrevne sensornoder, der måler fysiske fænomener og begivenheder, til små computere, der integrerer med eksisterende bygningsautomatik.

Gennem en række projekter, har vi udviklet de nødvendige teknologier, der gør os i stand til at levere skræddersyede edge-enheder til ethvert IoT projekt. Vores edge-enheder og IoT-platform, IntelliStream, gør det muligt for os hurtigt at komme i gang med udviklingen af den løsning, som du søger. Vi har på forhånd de essentielle infrastrukturelle komponenter. som enhver IoT-løsning er afhængig af. Vores edge-enheder bygger bl.a. på open source frameworket Nerves Project, som i 2020 har vundet IoT Evolution Product of the Year, og som vi aktivt har bidraget til udvikling af.

Sensorer

Vi har mange års erfaring med sensorteknologi og i hvordan, at man bruger sensor data til at skabe indsigt og værdi. Vi har erfaret, at samkøring af data fra flere og billigere sensorer ofte giver en bedre indsigt end dyre enkelt-løsninger, da mønstre i adfærd og andre tendenser viser udslag meget forskelligt afhængig af sensor.

Sensorløsninger kan bruges til alt fra måling af belægningsgraden på jeres mødelokaler, eller overvåge temperaturen i jeres restaurants buffet. Og med IoT-teknologiens fremgang, er det blevet meget nemmere at etablere sensorsystemer. Vi kan levere en skræddersyet sensorløsning med den nyeste teknologi, som passer til netop jeres behov, og som ofte vil være bedre og billigere end enkeltstående off the shelf løsninger.

LoRa Netværk

LoRa er en netværksteknologi, som muliggør kommunikation over lange afstande med et meget lavt energiforbrug. LoRa bruges derfor ofte som rygraden i IoT-applikationer, når data fra mange sensorer skal indsamles effektivt. LoRa er så energieffektivt, at det muliggør opsætningen af batteridrevne sensorer, der kan køre i flere år uden udskiftning af batteri.

Har I et IoT-projekt, hvor data fra et større antal sensorer skal indsamles, kan vi tilbyde at opsætte og drive jeres helt eget LoRa netværk. Det kan blive både billigere og bedre end at forbrugsafregne hos andre udbydere. Uptime benytter LoRa-udstyr fra den førende producent Kerlink og vi har i dag etableret LoRa i flere kommuner.

Service og monitorering

Udbredelsen af IoT fører en række udfordringer med sig omkring pålidelighed, stabilitet og sikkerhed. Har du bare 10 edge-enheder, har du i teorien et mindre datacenter med 10 fysiske maskiner, som skal vedligeholdes, opdateres, monitoreres og sikres. Udfordringen bliver endnu større af, at IoT-enheder som regel er geografisk spredt og benytter trådløse netværk med situationsbestemt forbindelseskvalitet. Hvis du skalerer løsningen til 100 eller 1000 IoT-enheder, kan udfordringerne med at opretholde en stabil og pålidelig IoT-løsning hurtigt få en uoverskuelig størrelse.

Gennem årene har vi udviklet de processor og værktøjer, der skal til for effektivt at drive IoT løsninger med høj pålidelighed. Vi har investeret massivt i at udvikle stabile og sikre edge-enheder, har stor erfaring med de trådløse netværkstyper for IoT, og vi har avancerede systemer til automatisk overvågning og orkestrering af vores løsninger.

Grafik vindeltrappe

Data i realtid – processering, lagring og visualisering

IntelliStream er Uptimes platform til processering, lagring og visualisering af data i realtid. Platformen bygger på åbne teknologier og vi bruger IntelliStream til at levere de services, som vores kunder efterspørger.

Foruden åben og fleksibel adgang til data og værktøjer der kan skabe værdi fra den opsamlede data, og en pålidelig og sikker data transport fra edge enheder til den ønskede destination (I eller uden for IntelliStream), så muliggør platformen en effektiv monitorering og servicering opsatte IoT løsninger. 


Vil du vide mere?

Kontakte os, hvis du vil vide mere om digitalisering, data og IoT, og er interesseret i at samarbejde med Uptime.

Danni Schaffrath Salgschef

Danni Schaffrath

Danni Schaffrath

Salgschef
+45 63 60 20 10
danni@uptime.dk
Almir Lauridsen Mehanovic

Almir Lauridsen

Almir Lauridsen Mehanovic

Software engineer
+45 63 60 20 22
almir@uptime.dk
Troels Brødsgaard Software developer

Troels Brødsgaard

Troels Brødsgaard

Software developer
+45 63 60 20 15
troels@uptime.dk
Lars Tanggaard Ohlsen Software developer

Lars Tanggaard Ohlsen

Lars Tanggaard Ohlsen

Software developer
+45 63 60 20 11
lars.ohlsen@uptime.dk

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes